sâmbătă, 23 iulie 2011

Derapaje


Suntem complet descoperiţi în faţa proprilor erori. Suferinţele noastre ne asediază afectul prin complicitatea raţiunii, ne acaparează total anulând orice acţiune ulterioară decăderii. Prin natura noastră, suntem nişte simpli colecţionari.
Colecţionăm amintiri, vise împlinite sau ratări, antipatii sau simpatii, iubiri sau pasiuni imaginate, dar cea mai draga colecţie nouă, echivalentă cu suicidul afectului este colecţia de iluzii. Suntem oricand capabili să defulăm prin minciună, indiferent de inutilitatea ei. 

Drama este mult mai accentuată atunci când minciunile sfidează pârghiile raţiunilor noastre, când ne prelungim agonia în detrimentul trărilor noastre, în favoarea unei iluzii că ne va fi mai bine. Minciuna este primul pas spre ateismul nedeclarat şi nerecunoscut, dar are rolul de a ne salva temporar din ghearele suferinţei. Inconştient, sufletul are parte de acumulări ce se dovedesc ulterior a fi marile dezamăgiri. Raţiunea, prin derapajele ei, socializează foarte uşor cu iluziile noastre, adâncind căderea. La final ne rămâne doar abisul, în care ne vom căuta cu disperare salvarea. Suntem performerii fiecărei ratări personale, deoarece fiecare ratare semnifică un altceva, un nou început. O nouă plecare spre o altă ratare.

4 comentarii:

  1. Vroiam să las un comentariu, dar am realizat că nu-mi găsesc cuvintele corecte să spun ceea ce gândesc şi risc să par bâlbâită sau incoerentă.
    Dar îmi pare bine că printr-o fericită conjunctură am ajuns pe un astfel de blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. eseul asta m-a pus un pic pe ganduri, obicei pe care il credeam alterat! Sper ca nu te vei supara prea tare pentru ca l-am urcat pe Polimedia..Respectele mele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Life.. has betrayed me once again
    I accept that some things will never change.
    I've let your tiny minds magnify my agony
    and it's left me with a chemical dependency for sanity.

    Yes, I am falling... how much longer 'till I hit the ground?
    I can't tell you why I'm breaking down.
    Do you wonder why I prefer to be alone?
    Have I really lost control?

    I'm coming to an end,
    I've realized what I could have been.
    I can't sleep so I take a breath and hide behind my bravest mask,
    I admit I've lost control
    Lost control...

    (Antimatter-Lost control)

    Am atribuit postarii versurile acestei melodii.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Zefira
    Cuvintele spun despre noi, mai multe decât suntem noi capabili să spunem prin ele. Uneori este mai indicat să fi sincer, cum a fost și cazul de față. Mulțumesc pentru trecere, lecturare și sinceritate.
    Reverențe.

    @Bluemoon
    Salutare distinse domn. Introspecția niciodată nu va suporta alterarea, cel mai probabil indiferența, dar și ea la cote reduse. Faptul că l-ați postat pe Polimedia nu mă deranjează din două motive:
    1. Nu mi-ați ascuns acest gest
    2. Ați precizat sursa
    În consecință, nu pot decât a vă mulțumi pentru implicare, lecturare și trecere. Pentru introspecție sunteți singurul vinovat și dacă eu aș fi în locul d-voastră mi-aș mulțumi pentru ceea ce sunt (adică d-voastră sa vă mulțumiți d-voastră penru ceea ce sunteți), pentru faptul că există complexitate în mine și reacție (tot d-voastră trebuie să vă mulțumiți).
    Reverențe

    @”Nu e nimic”
    Domnișoară Iuliana,
    interesanță asociere; dacă vi se potrivește atunci trebuie să găsiți și anumite răspunsuri. Sper să le găsiți și să fie pe măsura pasului înainte depus ulterior.
    Reverențe.

    RăspundețiȘtergere