luni, 13 ianuarie 2014

... te-am șters din păcatele lumii înainte de a te împlini ...


Durerea se simte în vâscozitatea sangvină, forțând în amontele ființei stârpirea rațiunii. În mine se simte violența acestui desfrâu apocaliptic; mă sprijin de mine și încerc să-mi articulez conștiința. În ea găsesc în fiece final, salvarea. Ea mă cunoaște și suportă pe de-a-ntregul.
Remușcarea mă caută de artere. Ar fi fost de trebuință sa-ți arăt fața iubirii ascunsă, interzisă lumii, să-nvățăm împreună despre cum o putem împlini. Nu mă întreba de ce nu am făcut-o, de ce nu te-am rugat să purcedem înspre înfăptuirea ei. Niciodată nu mi-a fost imposibilă evadarea din cohortă! ... și totuși în fața ta am cedat, în conștiință m-am trezit dezertor.
... te-am șters din păcatele lumii înainte de a te împlini ...
Am realizat totul în momentul acelui final îmbrățișat, vlăguit de lipsa confirmării. Pentru păstrarea ta nealterată în spațiul dezertării, mi-a fost de imperios edificarea. Ți-am găsit locul și îți respect unicitatea. Ești inorogul ființei mele. Am să te numesc ”domnița licorn/unicorn”. Pentru ca iubirea să trăiască în certitudinea unei veșnicii, iubirea trebuie să moară înainte. Menirea mea este salvarea sufletelor corupte; mi-aș dori menirea ta să-ți fie salvarea mea ...


Un comentariu: