sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Love is a War


Șapte verbe care definesc iubirea: a simți, a săruta, a adora, a răni, a renunța, a ierta, a uita. Șapte trăiri care trebuiesc experimentate și aprofundate pentru a avea într-adevăr dreptul la exprimare, la a spune “am iubit cândva, ca pentru prima și ultima dată”. Trăim într-un crâmpei de existență cât pentru șapte vieți, tot erosul se consumă și ne rămâne disperarea neîmplinirii pentru restul singurei, realei vieți. După acest episod, dealtfel un atentat sinucigaș asupra fericirii, practic începe convalescența. Fobiile prin rădăcini în rațiune și pentru restul existenței noastre vom trăi mereu cu iminența sentimentului ratării. Temerea unei a doua decadențe și rușini publice ne readuce în pragul instinctelor; totul se va reduce la ritualuri de împerechere. Este irelevant cât de exersați și elevați suntem, sexul rămâne același, instinct și feroce. Rudimentarul va domina numeric specia, dar unde luciditatea se erudește instinctele sunt controlate.
Mult prea puțini constituim un cuplu rezultat din iubire, o facem din nevoi și disperarea că suntem condamnați la singurătate; și totuși câți dintre noi nu suntem singuri în complicata noastră existență!? Vom trăi între atracție și respingere, între teamă și dorință, însă nimic nu ne va readuce în ipostaza unei iubiri naive, singurul adevăr care mai contează. Jinduim după ceea ce am fost cândva, nostalgiile ne slăbesc rațiunile și suferințele noastre fără deznodământ vor primi valențele unor sisteme de valori utopice, imaginative. Ne vom regăsi în permanență în situația de a minți despre noi, ne vom ascunde în umbra minciunilor sau ne vom arunca cu sadism în centrul spectacolului fals al vieții. După ce am iubit nu mai există un sens al vieții, primim doar șanse de rectificare a destinului. Ne vom bucura mărunt pentru orice mic delir, în fapt detalii care colorează în gri ceea ce pentru noi a devenit doar alb sau negru.
Nu am ales  să iubesc pentru a descoperi griul, am ales să iubesc pentru alb și negru, pentru viață și moarte. Am ales cândva să iubesc și de atunci putrezesc prin viață; de acum începând o voi face cu fiecare șansă oferită, fără rațiune și fără nuanțe de gri ...     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu