marți, 8 noiembrie 2011

Singurătate și aparențe



Când ajungem de înțelegem umanitatea rămânem făr’ de alternative. Nu ne mai este de ajuns acea oscilare între a fi sau a nu fi, devenim lipsiți de apărare dinaintea  a tot și toate. Realizăm că tot ce am acumulat în astă viață este lipsit de sens și valoare, ca singura șansă să poți supraviețui vieții ar fi să uităm tot. Din nefericire nu există nici o concepție filozofică asupra vieții în care există un punct zero absolut de unde putem iniția un nou destin; există în schimb vidul, locul în care odată ajunși nu ne mai putem întoarce teferi în lume, în care luciditatea anulează complet alternativa revenirii. Într-o lume a aparențelor, lipsa concretului nu ne oferă nici o motivație reală pentru a continua. Am depășit inclusiv acea iluzorică dramă aferentă nefericirii; am devenit una cu vidul. În aparență suntem prinși în capcana singurătății, practic nu avem nimic. Interesante și motivante sunt alternativele pe care le avem plecând de la nimic; ca să cădem în el ne sunt suficiente aparențele …     


5 comentarii:

  1. Am vrut sa te citesc(o fac pentru prima oara) ... ce vrei sa spui? Esti prea profund ca sa ai parte de un numar decent de vizitatori.

    ... un alt drawback pentru posibilul vizitator. N-am putut sa te comentez cu nume+urla ca n-ai dat enable optiunii

    RăspundețiȘtergere
  2. @ckub
    domnișoară/doamnă/domnule

    cine își dorește un număr de vizitatori/cititori, indiferent dacă este decent sau nu, scrie formal fără fond și simțire. un alt răspuns în raport elegant cu astă postare ”în aparență trăim într-o lume liberă”. lecturează și comentează cine își dorește.
    mulțumesc pentru observația legată de comentarii. am revizuit liberul acces la exprimare :)
    reverență.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bre, eu te citesc, știi bine, deși mă uit ca curca-n lemne la articolele tale. :))
    Dar lecturez și comentez în continuare, drept pentru care mă declar un vizitator decent și perseverent :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @arcadia
    Doamnă, rogu-vă, permiteți-mi să zâmbesc.
    Reverențe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule, sunt peste măsură de fericită să vă știu fruntea descrețită :D

    RăspundețiȘtergere