duminică, 12 iulie 2015

De câte ori iubire?!...

 

         ”Vorbește-mi!... sau ascultă-mă, cum doar ție îți stă în fire! Mai mergi puțin prin viață alături de mine!”. Așa încep toate scrisorile mele nescrise. Sunt rânduri albe din gânduri nespuse. În juru-mi am parte de semeni din toate națiile și limbile pământului; ne vorbim din priviri și suntem la fel de singuri. Cu toții, fără excepție, suntem singuri. Împărțim din ceea ce avem, temeri, dureri sau bucurii mici, însă niciodată ceea ce contează, ceea ce ar merita ca un ultim și suprem sacrificiu. Sub ce motiv aș fi dator morții și veșniciei, dacă am rămas dator vieții?! 
         Adevărul este că, într-o unanimitate îndestulătoare și covârșitoare, umanitatea a stabilit că iubirea este ceea face și desface omul și neomul din noi. Mi se-ntâmplă și mie, precum majorității, să mă petreacă câte-o nostalgie, vară primară cu moartea, că soră-sa (ne)bună îi suferința. Sunt complet de acord cu iubirea, cu trăirea ei, însă doar dacă ne oprim la unicitate. Iubim o singură dată și basta! Ne ardem definitiv și apoi o ardem numai liric, în cel mai fericit caz, apostolic. Toate iubirile ulterioare primei iubiri sunt radicale extrase consecvent din prima până la cea anterioară prezentului. De la prima până la penultima iubire extragem învățături strict gastronomice, asta ca nu cumva să ardem și tocana asta reîncălzită. Singura chestie mișto din toate iubirile e sexul. Și dacă ne ia dracu' din cauza nepotrivirii sau a nervilor pe care ni facem reciproc, când este vorba de sex, se uită totul! Pentru niscavai minute de transpirație comună și endorfine arse ne compromitem total. La ce ne folosește că ne-mperechem cosmic, dacă bonusul primit este o altă activitate sexuală nedorită dar regulată, respectiv regulatul sistemului nervos de la centru până la periferie?
         După eșecul primei iubiri devenim canalii simpatice. E normal. Singura bunătate rămasă în noi este speranța că ne împăcăm sau ni se va repeta iubirea în istoria nescrisă a unui viitor cuplu. Mare noroc avem cu nostalgia. Ea există, este vie și apare ca o crampă intestinală, taman când suntem pregătiți să (pro)creăm o aventură de o noapte. Nostalgia ne diferențiază de regnul animal. Nostalgia ne aruncă în conștiința ființială, ne aduce aminte de ce înseamnă frumosul iubirii, aducându-ne în pragul imediat intensului iubirii. Doar în prag, că suntem prea încălțați ca să mai putem intra în casa primitoare și curată a iubirii.
         Prima iubire și basta! În restul vieții noastre oscilăm între intenția recidivei și singurătatea furibundă a neîmpliniților. Știu! Nu vă întrerupeți din citit doar ca să-mi spuneți, că mi-s singurul ratat! Ocupați-vă mai bine de frustrările singurătăților voastre. Mai este un adevăr care trebuie menționat. Nu este obligatoriu să trecem cu toții, la fel, prin viață. Unii nici nu s-au întâlnit încă cu prima iubire, deci ei mai au o speranță. Ăl de sus, că-i mult mai cumsecade decât mine și voi toți laolaltă, să-i inspire în sabatul orbului și să se aleagă cu marea potriveală. Nu-i cu putință să iubim fără să ne perpelim ulterior? Atunci nu-i cu putință întâlnirea cu prima și unica iubire. Chiar că iubire nu există, asta nu o mai cred, însă că nu putem iubi de mai multe ori îmi este una dintre certitudinile vieții.
         De câte ori iubire?!... De câte ori vreți voi și potență! Poate ajunși la impotență o să învățăm să-i apreciem adevărata valoare și trăire! Pentru mine: una și bună! Chiar nu contează la a câta relație experimentală ni se întâmplă, contează doar că se întâmplă. Restul ține de sofisticatul și mofturile destinului fiecăruia...   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu