miercuri, 21 mai 2014

Născut în paragina toamnei


Motto: ”... când orbii se-ating  
 timpul
 rămâne în urmă ...”

Mă simt un străin încarcerat în capcana oaselor. Mă preumblu pe străzile unui oraș lipsit de lumină; întunericul îmi ascunde timpul, însă în juru-mi se-ntind în taifasul tăcerii trupuri ce caută lumina. Se simte în aste tăceri apăsarea unei imense nevoi. Sunt prea mulți căzuți în orbirea minții, sunt mult prea puțini așezați în reflexia unei licăriri sufletești.
E nevoie de un senin între noi, un senin care să ne izbăvească de blestemul umbrei ce-am devenit. Nu există contururi, căldură și șoapte, se-ntâmplă doar temeri, căutări și gemetele izbirii de trupuri. Se-ncaieră gândurile nerostite, un soi  de încrâncenare fără scânteie a lașităților. Există totuși contextul general al speranței. Lumina va reveni și va porni o nouă eră, renașterea rămășițelor lumii din întuneric, sau mai bine nașterea unei lumi noi în care toți suntem ... ; nici nu mai știm ce vrem a fi, ce vrem a suntem.
Când se va-ntâmpla renașterea pentru cei altminteri orbilor, nu va fi nici o primăvară; fii-va o toamnă în paragina ei, undeva la marginea lumii ... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu