Cunosc
suficienți oameni care scriu, în varii forme și pe varii
suporturi încât să afirm că există puțini scriitori sau poeți în astă lume. De
fiecare dată când îi întâlnesc sunt pe moarte. Eu, nu ei. Ei își dau ochii
peste cap. Își dau importanță. Nu sunt aroganți, deși ei cred cu convingere
asta, sunt doar niște naivi care plătesc prea mult pentru apa de la robinet. Indiferent
cât sau ce anume au publicat, se exprimă ca un rob sub povara genialității. Dacă
nu au publicat nimic, clar geniul lor este unul inaccesibil umanității. Repetă obsesiv
“Va veni și vremea aroganțelor mele!”. Atunci mă exprim
simplu și le spun: “ești un idiot sinistru cu prea mult timp
liber. Când nu știi ce să faci cu viața ta cel mai simplu este să te faci
scriitor sau poet; doar te faci, că de devenit nu vei deveni niciodată. Primul pas
spre o viața mai bună este să faci cunoștință cu săpunul!”. Fiți fără grijă, la
fel le spun și pictorilor sau muzicienilor.
*
Trăiesc
într-un oraș cosmopolit, într-un oraș unde carnea nu trece neobservată. Cu cât
formele sunt mai proeminente și mai ațâțătoare, cu atât este mai garantat
succesul. Nu contează privirea sau cătarea ei, nu contează o vagă tristețe,
contează să ai “țâțe, cur și craci” și cât mai disponibilă. Nu contează
cât știi, chiar și despre sex, contează doar să fi dispusă. Apropo, mai există
una simpatică: “contează să-i fie cât mai foame!”.
Disprețuiesc
carnea. Pentru că am parte de ea oricând îmi doresc, de la carne de porc până
la cea de pasăre răpitoare în devenire, deocamdată fragedă. Urăsc deja-vu-urile.
Pentru că tot vorbeam despre potenții scriitori de provincie, de ce nu și despre
cei din capitală, și ca să le fac în ciudă, afirm că cunosc câțiva măcelari
care m-ar plăti în fleicuțe ca să scriu în continuare pe blog (desigur, sunt
ironic). Îmi place carnea de porc, când vorbim de porcul de centru sau porcul
de cartier. Credeți-mă nu sunt mari diferențe. Cât despre carnea fragedă,
aduceți-mi-o pe o stradă îngustă, unde nu se poate întoarce și de unde nu poate
fugi. Nu-mi este de trebuință carnea, dar sunt expert în transformarea ei în
suflet ….
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu